بررسی آیفون 7 پلاس (بخش دوم- نرم افزار)

Images
Images
Images
Images

بررسی آیفون 7 پلاس (بخش دوم- نرم افزار)

  • مقالات
  • 1,929 بازدید

اسپیکر

یکی از تغییرات مثبت آیفون ۷ در بخش اسپیکر، اضافه شدن اسپیکر دوم به آن بوده است. البته در نگاه اول ممکن است شیارهای زیر گوشی شما را به اشتباه انداخته و تصور کنید اسپیکرهای دوگانه در این بخش قرار دارند اما تنها یکی از آن‌ها اسپیکر بوده و دیگری میکروفون است. اسپیکر دوگانه در بخش اسپیکر مکالمات و در پنل جلوی گوشی تعبیه شده است.

این اسپیکر‌ها به طور قطع بهترین کیفیت را در بین تمامی آیفون‌ها تا به امروز در اختیار شما قرار می‌دهند و تغییری بسیار مهم به شمار می‌روند. البته جهت پخش صدا در این دو اسپیکر متفاوت است که کمی به تجربه‌ی کاربری ضربه وارد می‌کند چرا که کاملا متوجه متفاوت بودن جهت آن‌ها می‌شوید. با این حال حجم بسیار خوب صدا و وجود حداقل یک اسپیکر در بخش جلوی گوشی در تجربه‌ی صوتی و مولتی‌مدیا نقشی انکارناپذیر دارد.

اما یکی از پرهیاهوترین تغییرات حذف جک ۳.۵ میلی متری صدا در آیفون ۷ است که اپل حذف آن را شهامت خود خوانده است با این حال قرار دادن موتور Taptic، قرار دادن باتری بزرگتر و مهمتر از همه کمک به فروش بزرگترین تولیدکننده ی هدفون های بی سیم یعنی بیتس که مالکیت آن در اختیار اپل است به نظر دلایل منطقی تر ازشهامت می آیند. حذف جک ۳.۵ میلی متری صدا هر چه که باشد باعث بهبود تجربه کاربری نمیشود و شما را مجبور به استفاده از تبدیل یا هدفونهای بلوتوث میکند.

Earpod های امسال حالا به درگاه لایتنینگ به صورت مستقیم متصل می‌شوند تا حالا این در گاه هم برای شارژ و هم برای اتصال هدفون استفاده شود که باعث پایین آمدن عمر استفاده از آن نیز خواهد شد. اما اگر همچنان می‌خواهید از جک ۳.۵ میلی‌متری صدا بهره ببرید اپل در جعبه‌ی گوشی تبدیلی را برای شما در نظر گرفته تا پورت لایتنینگ را به جک ۳.۵ میلی‌متری صدا تبدیل کنید. این تبدیل به جاگذاشته شده یا گم خواهد شد که در این صورت نیاز به پرداخت ۱۰ دلار و خرید تبدیل جدید خواهید داشت.

اما استفاده از درگاه لایتنینگ برای اتصال هدفون داخل جعبه‌ی گوشی تفاوتی در کیفیت صدای خروجی ایجاد نکرده و با همان کیفیت نسبتا خوب همیشگی روبرو هستیم. در حالت کلی می‌توان به راحتی عنوان کرد که حذف جک ۳.۵ میلی‌متری صدا قدمی در راستای بهبود تجربه کاربران نبوده، اما اضافه شدن اسپیکر دوگانه گامی بزرگ رو به جلو در تجربه‌ی صوتی بوده است.

صفحه نمایش

اپل در iPhone 7 Plus از همان صفحه نمایش ۵.۵ اینچی نسل قبل با رزولوشن فول اچ‌دی بهره برده است که به معنای ۴۰۱ پیکسل در هر اینچ است. با توحه به اینکه در گوشی‌های با قیمت بسیار پایین‌تر شاهد روزلوشن QHD بوده‌ایم انتظار افزایش رزولوشن در آیفون ۷ پلاس را نیز داشتیم اما این گونه نشده و رزولوشن این پنل برای سومین سال نیز دست نخورده باقیمانده است.

البته رزولوشن پایین دلیل بر بی‌کیفیت بودن این صفحه نمایش نیست. اپل در این پنل از طیف وسیع‌تری از رنگ‌ها بهره برده تا رنگ‌های بیشتری توسط آن به نمایش درآیند و از طرفی تراکم پیکسلی آن نیز برای چشم عادی بسیار مناسب است و به سختی می‌توان در آن پیکسل‌ها را مشاهده کرد. البته برای بهره‌گیری از طیف وسیع رنگ‌ها نیاز به محتوای مناسب دارید. اگر محتوای شما مناسب این طیف نباشد اپل با استفاده‌ی از روش‌های نرم‌افزاری آن را تغییر خواهد داد تا رنگ‌ها اشباع نشوند. با این حال اگر محتوای مناسبی داشته باشید و به تماشای آن بپردازید نمایش رنگ‌های بیشتر به بهبود تجربه‌ی شما کمک شایانی خواهد کرد.

شاید پنل مورد استفاده در آیفون 7 پلاس به خوبی صفحه نمایش گلکسی نوت 7 نباشد اما قطعا بعد از آن می‌تواند یکی از بهترین‌ها لقب بگیرد. رنگ‌ها در این صفحه نمایش بسیار طبیعی نمایش داده می‌شوند و اپل مدعی است این پنل ۲۵ درصد نسبت به گذشته روشنایی بالاتری نیز دارد. پنل‌های مورد استفاده‌ی اپل همواره یکی از بالاترین روشنایی‌ها را داشته‌اند و آیفون ۷ پلاس نیز از این قاعده مستثنی نیست و مشاهده محتوا روی صفحه نمایش آن در زیر نور مستقیم خورشید به راحتی صورت می‌پذیرد. روشنایی حداقلی این پنل نیز برای استفاده طولانی مدت در محیط‌های تاریک مناسب است و حالت شب نیز به کمتر شدن آسیب وارد شده به چشم کمک بسیاری می‌کند.

صفحه نمایش آیفون 7 پلاس را می‌توان در تمامی بخش‌ها مانند دقت نمایش رنگ، کنتراست و روشنایی جزو بهترین‌ها دانست اما به راحتی می‌توان گفت صفحه نمایش گلکسی نوت 7 بهتر از آیفون 7 پلاس عمل کرده است. با این حال به نظر می‌رسد اپل استفاده از پنل‌های OLED و رزولوشن‌های بالاتر را سال بعد اعمال خواهد کرد تا سامسونگ را در جایگاه بالاتر خود به چالش بکشد.

نرم افزار

نسخه دهم سیستم عامل اپل برای گوشی‌های هوشمند همانند آيفون 7 از لحاظ ظاهری تغییر زیادی نکرده و تمامی تغییرات آن به راحتی کار و کاربردی شدن iOS منجر شده است. یکی از نقاط قوت اپل سیستم‌عامل آن بوده که هماهنگی بسیار خوبی با سخت‌افزار آیفون‌ها نیز دارد. از طرفی با داشتن گوشی ۳ یا ۴ سال قبل اپل نیز می‌توانید این آپدیت را دریافت کرده و ظاهری تازه به گوشی که شاید حالا قدیمی شده باشد، بدهید.

iOS 10 حالا از ویجت‌ها پشتیبانی می‌کند و با جدا کردن صفحه‌ای خاص برای ویجت‌ها به نوعی تمرکز بالا روی این بخش را بیش از پیش نشان می‌دهد. به راحتی حالا می‌توانید اطلاعات بسیاری را روی لاک اسکرین خود مشاهده کنید و حتی با سوایپ به سمت چپ سریعا به دوربین گوشی دسترسی داشته باشید. ویژگی جالب دیگر در نسخه‌ی جدید آی او اس امکان پاک کردن برنامه‌های پیش‌فرض است که می‌توان برنامه‌های کم کاربردی مانند Tips را حذف کنید. البته حذف شدن برنامه به صورت کامل نیست و تنها برنامه و آیکن آن از دید شما پنهان می‌شود که البته بسیار خوب بوده و از شلوغ شدن گوشی شما جلوگیری می‌کند.

بزرگ‌ترین تغییر را می‌توان در بخش iMessage دانست که علاوه بر تغییرات ظاهری، از استیکرها پشتیبانی کرده و ویژگی‌های بسیاری مانند امکان ارسال نوشته روی عکس و تغییر پس‌زمینه چت را فراهم کرده است.

همچنین کنترل سنتر نیز تغییراتی به خود دیده و دو صفحه شده تا بخش کنترل اپل موزیک، صفحه‌ای جدا در این بخش داشته باشد. همچنین تاگل‌ها تغییراتی به خود دیده‌اند و برای مثال می‌توانید فلش را در سه حالت نور پایین، متوسط و بالا تنظیم کنید تا شدت نوری متفاوتی را در اختیار شما برای استفاده به عنوان چراغ قوه قرار دهد. با این حال همچنان نبود امکان دسترسی به بخش تنظیمات آیکن میان‌بر مربوطه یکی از ویژگی‌هایی است که در اندروید وجود دارد اما راهی به سیستم عامل اپل باز نکرده است.

یکی از تغییرات شاید مهم دیگر در بخش موزیک اپل است که حالا شباهت بیشتری با اسپاتیفای دارد و تبی برای مشاهده آهنگ‌های پخش شده‌ی اخیر نیز به آن اضافه شده تا یکی از مهم‌ترین ایرادات این سرویس برطرف شود. به علاوه حالا می‌توانید متن بسیاری از آهنگ‌ها را نیز تماشا کرده و با توجه به علایق شما، آهنگ‌هایی که ار سوی اپل پیشنهاد می‌شوند را نیز مشاهده کنید که البته این بخش عملکرد خوبی در شناخت علایق شما دارد.

سیری نیز در ios10 کاربردی‌تر از قبل شده است و با توجه به قرار گرفتن API آن در اختیار توسعه‌دهندگان به طور قطع در آینده شاهد گسترش عملکرد سیری و امکان استفاده از آن در اپلیکیشن‌های غیراپلی بیشتری نیز خواهیم بود.

اپلیکیشن فوتوز اپل تنها اپلیکیشنی نیست که می‌تواند تصاویر ثبت شده در گوشی را مرتب کرده و برای مثال براساس چهره یا محل ثبت عکس آن‌ها را مرتب کند. گوگل فوتوز از مدت‌ها قبل این کار را به نحو احسن انجام می‌داده، اما اپل قول این موضوع را داده که برای دسته‌بندی تصاویر نیازی به ارسال تصاویر به فضای ابری و تحلیل ابری نیست و با این اتفاق در واقع امنیت تصاویر شما نیز حفظ می‌شود.

با این حال، اپلیکیشن فوتوز بدون ایراد نیست و ممکن است گاهی اوقات تحلیل تصاویر چندین روز به طول بیانجامد، به خصوص اگر تعداد تصاویر بسیار زیاد باشند. از طرفی تحلیل تصاویر زمانی انجام می‌پذیرد که گوشی شما به منبع شارژ متصل باشد و این موضوع نیز دلیلی برای تاخیر در پردازش تصاویر است. اما در حالت کلی وجود اپلیکیشنی مشابه گوگل فوتوز اما به صورت پیش‌فرض روی آیفون‌ها قدمی مفید است و از طرفی تحلیل داده‌ها توسط این اپلیکیشن نیز به خوبی صورت می‌گیرد.

به طور کلی آی او اس ۱۰ تغییرات ریز و البته تاثیرگذاری دارد که باعث شده تجربه کاری شما به طور کلی تغییر کرده و بهبود بسیاری پیدا کند. از طرفی هماهنگی بسیار بالای نرم‌افزار و سخت‌افزار و البته پشتیبانی چندین ساله از گوشی شما باعث می‌شود تا آی او اس ۱۰ یکی از نکات قوت بسیار تعیین‌کننده در خرید گوشی‌های آيفون باشد.

 

منبع: زومیت

پست های تصادفی

طوفان فکری با تیم مشاوران آکو

درخواست مشاوره
مشاوره با آکو