استراتژی های قیمت گذاری بر محصولات اینترنتی

Images
Images
Images
Images

استراتژی های قیمت گذاری بر محصولات اینترنتی

  • مقالات
  • 2,099 بازدید

 

در میان همه مطالب گفته شده در مورد بازاریابی شاید مهمترین نکته گفته نشده قیمت گذاری محصولات باشد که بیشترین تأثیر را چه در جذب مشتری و انتخاب و وفادار ماندن مشتری تاثیر دارد. بسیاری از افراد که با ناآگاهی در این وادی گام بر میدارند و در این تفکر اشتباه هستند که با راه اندازی یک فروشگاه اینترنتی به سود سرشاری دست می یابند باید گفت که کوکورانه در این وادی گام برداشتن همانا در چاه شکست افتادن را به همراه خواهد داشت. یکی از دانش هایی که در این زمینه مهم است دانش لازم و استراتژی مناسب برای قیمت گذاری محصولات می باشد.

 

قیمت گذاری

قیمت گذاری فرآیندی مستمر برای کالا و خدمات است. این قیمت گذاری در برخی مواقع ممکن است متأثر از شرایط بازار، هزینه حمل و نقل، و موارد جانبی دیگری نیز قرار بگیرد. در کل هدف از قیمت گذاری حداکثرسازی سود، افزایش سهم بازار، رهبری کیفیت، ادامه حیات و بسیاری از عوامل دیگر می باشد.


هدف خود را از درآمدزایی تعیین کنید

در اولین گام برای قیمت گذاری این است که هدف خود را از قیمت گذاری تعیین کنید و اینکه برای قیمت گذاری برای محصولات خود به هزینه های جانبی هم توجه دارند. شاید یکی از بدترین استراتژی های قیمت گذاری این است که بخواهیم هزینه های جانبی را از فروش محصولات جبران کنیم باید بدانید که محصولات خود را در چه زمانی و به مشتریانی بفروشید.

 

اولویت بندی کسب و کار

در کسب و کار شما چیزهایی که اهمیت بیشتری دارند را اولویت بندی کنید. در بسیاری از نمونه های کسب و کار ترویج محصول در بین مشتریان اهمیت دارد و بعد از اینکه محصول به مشتریان معرفی کردید و جای خود را در بین مصرف کنندگان باز کرد یکباره قیمت محصول را افزایش خواهند داد. این استراتژی برای محصولاتی انحصاری خوب می باشد اما این نوع از استراتژی قیمت گذاری را نمی توان برای همه محصولات به کار برد.


در قیمت گذاری محصولات عوامل زیر را حتما مدنظر قرار دهید:

  • مشتری

مشتری در قیمت گذاری از اهمیت زیادی برخوردار است. مشتریان شما از چه قشری هستند؟ چقدر قدرت خرید محصولات شما را دارند؟ در واقع شناخت مشتری تأثیر مستقیمی بر قیمت گذاری دارد.

  • هزینه های جانبی

هزینه های جانبی کسب وکار مانند هزینه های طراحی و پشتیبانی سایت، بازاریابی، خدمات، هزینه های کارمندان و... را در قیمت گذاری محصولات خود دخیل کنید.

  • جایگاه خود در بازار

جایگاه کسب و کار خود رادر بازار بسنجید. رفتار رقبا را در نظر داشته باشید. قیمت های محصولات و فروش محصولات خود را بسنجید و از مشتریان در مورد قیمت گذاری محصولات خود نظرخواهی کنید. گاهی که قیمت ها پایین است مشتریان به شک می افتند و از خرید کردن امتناع می کنند و در این شرایط لازم است که کمی قیمت محصولات خود را افزایش دهید. هرگز به یکباره قیمت محصولات خود را افزایش ندهید که تاثیر منفی بر ذهنیت مشتری خواهد گذاشت.

  • کاهش قیمت محصولات

اگر می بینید که مشتریان شما کاهش یافته اند و این کاهش به علت بالا بودن قیمت محصولات شما می باشد به یکباره قیمت را کاهش ندهید و از طرق مختلف مانند تخفیف آخر هفته و کالای پیشنهادی استفاده کنید.


استراتژی های قیمت گذاری

1. قیمت گذاری تبعیضی


همانطور که از نام این نوع از قیمت گذاری پیداست قیمت های متفاوت برای افراد متفاوت براساس تمایل آنها به خرید اعلام می کنند.


2. قیمت گذاری براساس تخفیف


در این روش فروشنده می تواند با توجه به میزان تقاضا و حجم فروش محصولات خود میزانی را تخفیف دهد. در این روش مشخص می شود که خریدار چه میزان برای خرید یک محصول تقبل می کند و برای تعداد بیشتر چقدر حاضر است پرداخت کند.


3. قیمت گذاری دوبخشی


این نوع از قیمت گذاری شامل دو بخش است. بخشی که دارای قیمت ثابت می باشد و بخش دیگر که با توجه به میزان خرید متغیر می باشد.


4. قیمت گذاری بسته ای


دو نوع استراتژی بسته ای وجود دارد:

 

  • بسته های خالص و یکدست

در بسته بندی خالص محصولات یک شرکت بخشی از آن بسته را درکنار محصولات قبلی شرکت به فروش می رساند و خریدار مجبور به خرید کل بسته می باشد.

  • بسته های مختلط

در بسته های مختلط محصولات هم به صورت تکی و هم به صورت بسته ای عرضه می شوند که قیمت کل بسته ارزانتر از قیمت تک تک محصولات می باشد.


5. تبعیض قیمتی با توجه به زمان


این نوع از قیمت گذاری که شیوه ای شناخته شده نیز می باشد به این صورت است که در زمانیکه محصولی به بازار ارائه می شود از قیمت بالایی برخوردار است و مشتریانی که زمان دستری به محصول بر قیمت آن ارجحیت دارد نسبت به خرید آن اقدام می کنند اما پس از مدتی که از عرضه آن گذشت از قیمت محصول کاسته خواهد شد و مشتریانی که برای آنها قیمت کمتر ارجحیت دارد نسبت به خرید آن اقدام می کنند.


6. قیمت گذاری دیوانه وار


شرکت ها در این روش با کاهش قیمت به دنبال کسب تقاضای چشمگیری برای محصول خود هستند. شرکت ها به دلایل مختلف این نوع از قیمت گذاری را اتخاذ میکنند ممکن است به دلیل فروش بالای محصولات خود در یک مقطع زمانی باشد و یا اینکه بررسی رفتار مشتریان هنگام عرضه محصول جدیدی باشد.


نتیجه گیری

قیمت گذاری در بازار الکترونیک برخلاف قیمت گذاری سنتی بر مبنای هزینه نمی باشد و عوامل مختلفی در این قیمت گذاری دخیل می باشند. استراتژی های مختلف برای قیمت گذاری با توجه به مشتریان، رقبا، هزینه های جانبی و ... صورت میگیرد. استراتژی مشخص و مناسب در جهت قیمت گذاری و مشخص نمودن مخاطب هدف و ارائه خدمات مناسب به مشتریان می تواند شما را به سمت موفقیت سوق دهد و اگر استراتژی مناسبی در این زمینه نداشته باشید، قیمت گذاری نادرست به کسب و کار شما لطمه می زند.

 

منبع: web24

پست های تصادفی

طوفان فکری با تیم مشاوران آکو

درخواست مشاوره
مشاوره با آکو