چین از بزرگترین رادیوتلسکوپ جهان برای کشف موجودات فضایی رونمایی کرد

Images
Images
Images
Images

چین از بزرگترین رادیوتلسکوپ جهان برای کشف موجودات فضایی رونمایی کرد

  • عمومی
  • 2,184 بازدید

چندین دهه است که بحث موجودات فضایی در بین مردم وجود دارد، اما گویا در چند سال خیر، تب یافتن موجودات فضایی آرام آرام بالا گرفته است. چین اخیرا آخرین قطعه‌ی بزرگترین رادیوتلسکوپ تک دیش جهان را نیز نصب کرده است و این وسیله هم اکنون آماده‌ی استفاده است. این وسیله را باید یک سازه‌ی بسیار عظیم و فوق بشری نامید، چرا که به تنهایی مساحتی به اندازه‌ی بیش از ۳۰ زمین فوتبال دارد. این سازه یکی از کوهستان‌های استان گوئیژو در جنوب غربی چین ساخته شده است.

گشادگی دهانه‌ی این تلسکوپ به بیش از نیم کیلومتر می‌رسد. چینی‌ها می‌گویند که از این تلسکوپ رادیویی برای شناخت رمزآلود اجزای کیهان همچون سیاه‌چاله‌ها و تپ‌اخترها استفاده خواهند کرد. همچنین از این رادیوتلسکوپ برای یافتن حیات فرازمینی نیز بهره خواهند برد.

این تلسکوپ ۱۸۵ میلیون دلاری می‌تواند امواج رادیویی را با جزئیاتی فوق‌العاده و بسیار بیشتر از هر تلسکوپ دیگری که تاکنون به دست بشر ساخته شده است از فضا دریافت کند. با این تلسکوپ می‌توانیم مسافت‌های بسیار دوری را که بیش از میلیاردها سال نوری از ما فاصله دارند ببینیم. نوری که از آن‌جا می‌آید حامل اطلاعات میلیاردها سال پیش است. بنابراین با این تلسکوپ می‌توانیم میلیاردها سال پیش را ببینم. زمانی که هیچ کهکشانی در کیهان نبود و تنها توده‌های گاز داغ وجود داشتند. در واقع این تلسکوپ می‌تواند به گونه‌ی جالبی ما را به جهان اولیه ببرد.

رادیوتلسکوپ عظیم خود را FAST نامیده‌اند که حاصل سرواژه سازی عبارت Five hundred meter Aperture Spherical Telescope به معنای تلسکوپ کروی با گشادگی دهانه‌ی ۵۰۰ متر است. نان رندونگ، سرمهندس پروژه در مورد آن می‌گوید:

FAST دانشمندان و کیهان‌شناسان ما را قادر می‌سازد تا در مورد بسیاری از پدیده‌ها از جمله گاز هیدروژن کهکشان راه شیری به تحقیق و بررسی بپردازندآن‌ها می‌توانند با استفاده از این رادیوتلسکوپ عظیم به شناسایی تپ‌اخترها‌ی در حال نابودی پر داخته و با دقتی بسیار بالا به سیگنال احتمالی ارسال شده از سوی تمدن‌های فضایی گوش فرا دهند. وقتش رسیده که چین هم تلسکوپ اختصاصی خود را داشته باشد.

چینی‌ها در ساخت این رادیوتلسکوپ به طرز بسیار هوشمندانه‌ای عمل کرده‌اند و آن را در درون یک فرورفتگی طبیعی ساخته‌اند تا از گزند نویزها و سیگنال‌های مزاحم الکترومغناطیسی در امان مانده و دقت آن افزایش یابد. چینی‌ها در ساخت این سازه از دانشمندان استرالیایی نیز کمک گرفته‌اند.

FAST با بهره‌گیری از ۴۴۵۰ پنل منعکس‌کننده، با طراحی مشابه بزرگترین رادیوتلسکوپ پیش از خود که در رصد‌خانه‌ی Arecibo در پورتوریکو واقع شده ساخته شده است. FAST بسیار بزرگتر از رادیوتلسکوپ پورتوریکویی است، چرا که گشادگی دهانه‌ی آن ۱۹۵ متر بیشتر است. آکادمی علوم چین که به همراه رصدخانه‌ی کیهان‌شناسی ملی مسئول بازبینی این پروژه است می‌گوید ماه‌ها طول می‌کشد که این رادیوتلسکوپ عظیم Debug شود و طبق پیش‌بین‌های قبلی، احتمالا می‌تواند از ماه سپتامبر آغاز به کار کند.

این رادیوتلسکوپ به محض راه‌اندازی، شروع به جستجو برای سیگنال‌های رادیویی ضعیفی می‌کند که مربوط به تپ‌اخترها هستند. تپ اخترها ستاره‌های نوترونی هستند که پرتو‌های الکترومغناطیسی از خود ساطع می‌کنند. این سیگنال‌ها زمانی قابل شناسایی هستند که به سمت زمین در حرکت باشند و پس از رسیدن به زمن توسط یک رادیوتلسکوپ قدرتمند جمع‌آوری و آشکارسازی شوند.

این ستاره‌ها تنها به دلیل تابش‌های عجیبشان برای دانشمندان جذاب نیستند، بلکه دلیل دیگر اهمیت آن‌ها این است که این اجسام، نگه‌دارندگان بسیار خوبی برای زمان هستند و ما می‌توانیم از آن‌ها برای اندازه‌گیری نیروهای موجود در کیهان از جمله امواج گرانشی خارج شده از بیگ بنگ استفاده کنیم. یو یولینگ یکی از محققان رصدخانه‌ی کیهان‌شناسی ملی در این مورد می‌گوید:

با دانستن مفاهیم پایه‌ای فیزیک تپ‌اخترها، می‌توانیم در مورد بیگ بنگ اطلاعات ارزشمندی به دست آوریم. حالا ما همه‌چیز را در مورد بعد از بیگ‌بنگ می‌‌دانیم. اتفاقات پیش از آن، به محاسبات ما بستگی دارد. بنابراین هنوز عدم قطعیت‌های بسیاری بر سر راهمان می‌بینیم.

هنوز جایی خارج از زمین وجود ندارد که با نشانه رفتن تلسکوپ به سمت آن، مطمئن باشیم که حیات هوشمند را خواهیم یافت، اما یکی از بهترین گزینه‌ها برای بررسی، ستاره‌ی Tabby و ساختار عجیب در حال گردش به دور آن باشد.

این تنها سرمایه‌گذاری اخیر چین در زمینه‌ی علم و فناوری نیست. ماه گذشته آن‌ها از قدرتمندترین ابررایانه‌ی جهان با توان پردازشی ۹۳ پتافلاپس رونمایی کردند. بخش اعظم این ابررایانه با دانش بومی چینی‌ها ساخته شده است. این کشور شروع به ساخت ایستگاه فضایی اختصاصی خود کرده است. چین همچنین اعلام کرده است که در سال ۲۰۳۰ انسانی را بر سطح ماه فرود خواهد آورد.

پژوهش‌های بسیاری توسط تیم‌های دانشمندان چین و سراسر جهان بر روی اطلاعات به دست آمده توسط FAST از کیهان انجام خواهد شد و ما هم بی‌صبرانه منتظریم تا نتیجه‌ی کار این تیم‌ها را ببینیم. شاید موجودات فضایی پس از دهه‌ها شایعه‌پردازی بالاخره پیدا شوند

پست های تصادفی

آیفون 7 ساله شد
آیفون 7 ساله شد
آیفون محبوب 7ساله شد!تلفن همراه هوشمند آیفون هفتمین سالگرد تولید خود را جشن گرفت. آیفون در ح...
وایبر فیلتر می‌شود؟
وایبر فیلتر می‌شود؟
موج جدید شوخی با شخصیت‌های کشور طی هفته‌های گذشته در فضای مجازی موبایلی شکل گرفته و همی...

طوفان فکری با تیم مشاوران آکو

درخواست مشاوره
مشاوره با آکو