شاخص ارزیابی محبوبیت زبانهای برنامه نویسی (PYPL) نشان میدهد در سال ۲۰۱۲ زبان سی شارپ برترین زبان برنامه نویسی بوده است.
به گزارش وب سایت itworld، برآوردهایی که با استفاده از شاخص ارزیابی محبوبیت زبانهای برنامه نویسی انجام شده، نشان میدهد زبان برنامه نویسی مایکروسافت که به سی شارپ (#C) معروف است، برترین زبان در سال ۲۰۱۲ بوده است.
بر اساس این بررسی، در سال ۲۰۱۲ جاوا همچنان پرکاربردترین زبان برنامه نویسی بوده است، اما زبان سی شارپ رشدی ۳. ۲ درصدی را تجربه کرده و از این نظر یک گام جلوتر از دیگر زبانهای برنامه نویسی است.
ارزیابیهای انجام شده نشان میدهد رشد بالای زبان سی شارپ به قیمت کاهش استفاده از زبانهای سی (C) و بیسیک (Basic) تمام شده است.
بر اساس این گزارش، زبان برنامه نویسی جاوا در سال ۲۰۱۲ توانسته توجه ۳. ۲۸درصد از توسعه دهندگان نرمافزای را به سوی خود جلب کند.
با این همه این زبان از نظر میزان استفاده با رشد منفی ۳. ۰ درصدی مواجه بوده است.
زبان برنامه نویسی پی.اچ.پی (PHP) نیز در این بازار با کاهش ۶. ۱ درصدی سهم خود مواجه شده و در سال گذشته میلادی مورد استفاده فقط ۴. ۱۵ درصد از توسعه دهندگان نرمافزاری قرار گرفته است.
زبانهای برنامه نویسی سی شارپ و سی پلاس پلاس (C++) نیز در مجموع توانستهاند نظر ۵. ۱۰ درصد از توسعه دهندگان نرمافزاری را به خود جلب کنند.
زبانهای سی و جاوا اسکریپت نیز رشد منفی قابل توجهی را تجربه کرده و در مقایسه با جایگاه قبلی خود دو رتبه سقوط کردهاند.
این دو زبان در سال ۲۰۱۱ رتبه سوم بازار برنامه نویسی را از آن خود کرده بودند، اما امسال در جایگاه پنجم ایستادهاند.
زبان برنامه نویسی پیتون نیز از رتبه پنجم به رتبه ششم تنزل یافته است، هر چند که از نظر میزان استفاده ۹. ۰ درصد رشد داشته و دومین زبان مورد علاقه برنامه نویسان و توسعه دهندگان نرم افزاری در آمریکا بوده است.
گفتنی است برای ارزیابی سنجش محبوبیت زبانهای برنامه نویسی از شاخص دیگری با نام تیوبی (TIOBE) نیز استفاده میشود اما روش محاسبه این دو شاخص با هم متفاوت است.
شاخص ارزیابی محبوبیت زبانهای برنامه نویسی (PYPL) از طریق تحلیل جستوجوهای صورت گرفته برای درسهای مربوط به این زبانها در گوگل محاسبه میشود.
هر چه درسها و کلاسهای مربوط به یک زبان بیشتر جستوجو شده باشد، آن زبان محبوبتر تصور میشود.
در مقابل، برای محاسبه شاخص تیوبی از جستجوگرها و وب سایتهای دیگری مثل بینگ، یاهو، آمازون، یوتیوب، ویکی پدیا نیز استفاده میشود، اما در این روش به بررسی جستوجوهای صورت گرفته برای عنوان «زبان برنامه نویسی» اکتفا میشود.
تحلیلگران معتقدند شیوه محاسبه شاخص PYPL دقیقتر از تیوبی است.