در هفتههای اخیر اخبار و اتفاقاتی در حوزه وب ایرانی رخ داد که قطعاً بینظیر بود.
مهمترین رویداد در فضای مجازی کشور ایجاد صفحهای منتسب به رهبر انقلاب در شبکه اجتماعی فیلترشده فیسبوک بود.
این موضوع که در ابتدا با تردید در صحت و سقم آن مواجه شد، واکنشهای متعدد و گستردهای در رسانههای خارجی و داخلی را در پی داشت.
نکته قابل تامل آنکه تقریبا تمام نظرات پیرامون رویداد مذکور نیز مثبت بود.
صریحترین واکنش در این خصوص را رسانهای نشان داد که شاید کمترین انتظار برای ورود به این مباحث از سویش میرفت.
روزنامه اصولگرای رسالت راه افتادن صفحه فیسبوك توسط دفتر نشر آثار رهبر انقلاب را نه تنها اقدامی هوشمندانه خواند بلكه آن را بهانهای دانست تا از مسئولان بخواهد سیاستهای فیلترینگ خود را البته با تاكید بر فیلتر كردن كامل و دایم تمام سایتهای غیراخلاقی دوباره مورد بازبینی جدی قرار دهند.
در کنار این واکنش، از شورای عالی فضای مجازی هم پالسهای مثبتی به گوش میرسد.
دبیر این شورا نیز شیوه فیلترینگ برخی سایتها در کشور را زیر سوال برده و نسبت به بازنگری در رویه فعلی وعدههایی داد.
نشانههای تغییر نگرش به وب ایرانی ادامه داشت تا این که فرمانده نیروی انتظامی کشور نیز گفت: "با کنترل هوشمند شبکههای اجتماعی علاوه بر اینکه از مضرات آنها جلوگیری میشود، مردم میتوانند از بخشهای مفید آن بهرهمند شوند."
مجموع این اتفاقات و اظهارات گویای نوعی تغییر نگرش به مقوله فیلترینگ سایتهای اینترنتی در کشور است.
این در حالیست که در میان برخی مسئولان نگاه صرفاً تهدیدآمیز به اینترنت وجود داشت اما در حال حاضر فرصتهای موجود در برخی ظرفیتهای اینترنت نیز مد نظر قرار گرفته است.
اگرچه در فضای وب نیز هستند کاربرانی که رفتار مناسب و متعارفی ندارند اما اکثریت مطلق کاربران اینترنت را افرادی تشکیل میدهند که با هویت واقعی خود به استفاده صحیح از این ابزار ارتباطی میپردازند.
بدیهیست این اکثریت نباید به خاطر تخلف عدهای معدود، از فرصتها و امکانات موجود در خدمات اینترنتی محروم شوند، لذا با اتفاقات اخیر، اظهارات مسئولان و شواهد موجود انتظار یک تغییر نگرش اساسی به اینترنت در ایران میرود.