احتمالا این بزرگترین مشکلی است که خیلی از ما داریم و برای گرفتن عکسهایی بهتر حتما باید به آن توجه کرد. کمی صبر داشته باشید و کمی بیشتر به چیزی که میخواهید از آن عکس بگیرید، فکر کنید. صرفا به این دلیل که تلفن شما ظرف چند ثانیه میتواند 200 عکس پشت سرهم بگیرید به این معنا نیست که حتما باید از آن استفاده کنید (هر چند این قابلیت میتواند در خیلی از موارد سودمند باشد). اول فکر کنید میخواهید چگونه از سوژه خود عکس بگیرید، نگران تغییر دادن وضعیت و موقعیت خود نباشید و از چند جهت به موضوع عکاسی نگاه کنید. مثلا چنباتمه بزنید یا حتی روی شکم دراز بکشید تا بهترین موقعیت را برای عکاسی پیدا کنید. مطمئن باشید بعد از چند دقیقه بهترین حالت را پیدا خواهید کرد.
حتی با وجود فناوری تثبیت کننده نوری تصویر (OIS) موجود در تلفنهای هوشمند، اگر به اطراف حرکت کنید یا دست شما بلرزد، باز هم تصاویر شما کمی مات میشوند. به جای این که تلفن خود را تنها با یک دست نگه دارید، سعی کنید از هر دو دست خود استفاده کنید و با دقت یک لبه را با کف دست خود محکم نگه دارید. این کار باعث میشود در صورتی که بخواهید چند عکس پشت سرهم از سوژه خود بگیرید، توازن بیشتری روی تلفن برقرار شود. هر چه دوربين شما ثابتتر باشد تصاویر تولید شده واضحتر خواهد بود.
کاملا واضح است که استفاده از نور طبیعی چه مزایایی دارد. اما بنا به هر دلیلی هنوز عدهای اصرار دارند به جای گرفتن یک عکس زیر نور طبیعی روز از نور فلش تلفن همراه استفاده کنند. اگر پسزمینه شما درخشان است (برای مثال سوژههای شما روبروی یک آیینه ایستادهاند) HDR را روشن کنید. با این کار شما حتی میتوانید بدون رنگ پریدگی زیاد از آسمان هم عکس بگیرید. اگر حتما باید از فلش استفاده کنید، اطمینان حاصل کنید نکات شماره 1 و 2 را نیز رعایت میکنید.
در نکته شماره یک تاکید شد که بهتر است با کمی صبر و دقت از موضوع خود عکس بگیرید، اما در بعضی شرایط پشت سر هم عکس گرفتن از یک سوژه نتیجه بهتری به همراه دارد. حتی بعضی اوقات گرفتن 200 عکس پشت سرهم از یک موضوع بهتر از 20 عکس جواب میدهد. این به این دلیل است که در زمان بازبینی و انتشار عکس متوجه میشوید که درصد زیادی از این عکسها خوب از آب در نیادهاند. وقتی شما تعداد زیادی عکس (به خصوص به صورت خطی و در یک ردیف) از یک موضوع بگیرید، حق انتخاب خیلی بیشتری برای جدا کردن یک تصویر مناسب خواهید داشت. شاید در نگاه اول جستجو بین این همه عکس کاری کسل کننده به نظر برسد، اما قطعا از نتیجه کار خرسند خواهید شد.
یکی دیگر از نکاتی که انجام آن باعث افزایش کیفیت کار عکاسی شما میشود گرفتن چند عکس از زوایای مختلف است. بعضی وقتها بعضی چیزهایی که شما در نگاه اول تصور میکنید بیفایده یا عجيب است، در زمان بازبینی و ویرایش عالی به نظر خواهند رسید. گاهی اوقات عکاسی از یک منظره زیبا یا یک بنای تاریخی در یک زاویه خاص جلوه بسیار زیباتری خواهد داشت که احتمالا در نگاه اول شما به آن پی نبرده بودید.
احتمالا قبلا در مورد قابلیت شبکهبندی تصویر که تلفنهای هوشمند گنجانده شده چیزهایی شنیدهايد. راهنماهای زیادی در مورد نحوه استفاده از این قابلیت در اینترنت وجود دارد که یکی از بهترین و کاملترین آنها را میتوانید در Digital-Photography-School پیدا کنید. به طور کلی ایده استفاده از grid، قاببندی تصویر در کادرهای 3 در 3 روی صفحه نمایش موبایل است. این کار باعث میشود تا با برقراری تعادل در امتداد نقاط مورد نظر، تصویر به چشم زیباتر جلوه کند. استفاده از این روش برای کمک به گرفتن سریع عکسهایی عالی به اثبات رسیده است، بنابراین سعی کنید از آن غافل نشوید.