بدون شک علاقه مندان به الکترونیک با چراغهای کوچک ال ای دیآشنا هستند اما باید بدانید که ال ای دی در صفحات نمایش به طور چشمگیری کوچک شده و به واسطه سه رنگ قرمز، سبز و آبی پیکسلهای نوری را تشکیل میدهند که در نتیجه قادر خواهند بود نورهای سفید و سایر رنگها را ایجاد نمایند.
این ترکیب تولید رنگ به ترتیب و مطابق تصویر انجام میگیرد.
کلمهی O در عبارت OLED بر مبنای مواد اورگانیک است. به عبارت ساده تر دراینجا یکسری صفحات فیلمی اورگانیک در بین دو هادی در هر ال ای دی میباشند که برای تولید نور استفاده میشود.
عبارت AM نیز در عبارت AMOLED مخفف ماتریکسهای فعال است. این به ما میگوید که هر OLED کنترل میشود. در هر ماتریس منفعل یک سیستم شبکه پیچیده برای کنترل پیکسلها استفاده میشود. هرچند که این فرآیند آهسته نیست و بسیار مبهم میباشد. سیستمهای ماتریس فعال با متصل شدن یک TFT و خازن به هر ال ای دی ارتباط برقرار میکند.
هنگامی که پرتو نور از درون کریستال مایع عبور میکند پلاریزاسیون آن هم جهت با مولکولها میشود و نور را از خود عبور میدهد. به همین خاطر از ۲ تکه شیشه پلاریزه شده نیز استفاده میشود. در صورتی که این دو صفحه را رو یکدیگر قرار دهید نور به راحتی از آن عبور میکند.
اما این صفحات نمایش علاوه بر تفاوت در ساختار، در موارد دیگری نیز تفاوتهایی دارند.
از مهمترین تفاوت تصاویر قابل نمایش در این دو صفحه نمایش میتوان به کنتراست بسیار بیشتر، وضوح بالاتر، ایجاد رنگهای زنده تر RGB، زاویه دید بیشتر (تقریبا ۳۰درصد) و همچنین مصرف برق بسیار کمتر صفحات نمایش AMOLED نسبت به LCD اشاره کرد که از هر نظر این صفحات را نسبت به دیگری برتر میکند.